Relaxte retraite met ProSpirit – Maart 2020

Ontspanning en vitaliteit
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: heb jij zin om de eerste midweek van de lente in Zuid-Spanje door te brengen en deel te nemen aan een retraite omtrent ontspanning en vitaliteit?
Deze kleinschalige retraite, minimaal drie maximaal vijf deelnemers, vindt plaats van dinsdag 24 maart tot en met zaterdagochtend 28 maart 2020. Dan is het daar al heerlijk weer, zonnig en 20 tot 25 graden; echt lente dus!

uitzicht vanaf onze villa, minder dan 100m van zee. En ja, dat zwembad hoort er ook bij 😊

We verblijven in een luxe villa buiten de bebouwde kom, vlak bij zee.
Veel rust en privacy. Iedereen heeft een tweepersoons slaapkamer voor zichzelf met eigen sanitair en terras. Grote gezamenlijke keuken waar we zelf voor ons eten zorgen, buiten eten of in de eetkamer; en ruime huiskamer en ruime tuin met verschillende niveaus.

Programma Retraite

Om wat voorbeelden te geven van items waar we mee bezig gaan: energiegevers en energienemers, hoe werkt dat bij mij? Hoe kan ik er positieve invloed op uitoefenen; hoe en wanneer kom ik in een flow? Hoe optimaliseer ik mijn leefritme? Waar ligt de grens tussen egoïsme en zelfzorg? Welke input heb ik nodig om mijn energie en ontspanning beter te managen? Enz.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-1.png

Denk niet dat het alleen maar praten wordt. We gaan juist ook praktische oefeningen doen zoals ontspanningsoefeningen op het strand, bij ondergaande zon bijvoorbeeld, afgerond met een drankje en wat tapas. Daarnaast eenvoudig toe te passen stressinterventies en methoden voor ontspanning.
Het wordt een combinatie van praten, reflectie, doen en vooral ook laten. Verdieping in combinatie met plezierig bezig zijn. Resulterend in nieuwe inspiratie en energie, waar je blijvend plezier van zult hebben.

Naast het actieve gedeelte in de ochtend en eind van de middag of avond is er iedere middag ruimte om van het mooie weer, strand, zee en de omgeving te genieten. Of om lekker in de tuin te zitten met een boek. Opladen en ontspannen staan voorop dus geen overvol programma of heftige groepsdynamiek. Geniet dus van dat je even eruit bent. Zo kun je bijvoorbeeld op vrijdag naar de Andalusische markt om de ‘color local’ te proeven, een echte aanrader. Deze opzet is bij uitstek ook geschikt voor hoogsensitieve personen.

Kosten
De kosten zijn op basis van logies, ontbijt en coaching en bedragen € 1195,-
Zorg zelf voor je vliegreis naar Malaga v.v. zodat je je eigen comfort en vluchttijden kunt regelen. Vanaf Malaga is het nog een uur per auto naar de plaats van bestemming. Ook dit is voor eigen rekening maar er zijn waarschijnlijk mogelijkheden voor het delen van een huurauto.
Daarbij kan ik desgewenst bemiddelen. En zorg dat je een reis- en annuleringsverzekering hebt.
Doe je mee? Reageer, en maak in ieder geval je deelname of belangstelling kenbaar. Terug mailen of bel 0655753268

Coaching door een ervaren coach!
Ruud Backus is een door de wol geverfde coach die veel opmerkt, creatief kan denken op hoog niveau, en oog heeft voor detail zonder de hoofdzaak uit het oog te verliezen. Kijk voor cliëntreacties ook op http://prospirit.nl/cliëntreacties

Karakter van de retraite of heidagen
De werkwijze van ProSpirit kenmerkt zich door professionaliteit, ontspanning en diepgang.
Verwacht dus geen hectische toestanden of overvoerd worden door “nuttige” informatie om daarna tollend van de indrukken bekaf naar huis te gaan. Als je dat wil, zit je bij ProSpirit verkeerd.
Nee, praktische handvatten, uitdagende input waar jij ter plekke mee aan de slag kunt, en ruimte om dat proces vorm te geven; dat is ons handelsmerk.
Afwisseling tussen een gezamenlijk aanbod en individuele coaching behoort tot de mogelijkheden. We kiezen bewust voor kleinschaligheid:
in een kleine groep kom je meer aan bod, is er meer ruimte voor jou, en kunnen we sneller inspelen op wensen die leven of oppoppen. Door veel ruimte in het programma kom je ook toe aan reflectie, ontspanning, en heb je tijd om bezinning en groei gestalte te geven.

Waarom Spanje?
Door verandering van je omgeving kom je sneller tot jezelf en kun je geconcentreerd bezig met je item zonder afleiding. Bovendien ben je gevrijwaard van vaste patronen of automatische invloeden van je naasten in het dagelijks leven (partner, gezin, collegae). Even weg uit je dagelijkse ritme: andere taal, ander klimaat, rust en ruimte. Droger, zonniger en warmer weer waardoor meer mogelijkheden om buiten bezig te zijn. Buiten bezig zijn werkt ontspannend.
Kan dat dan niet in NL? Nee, niet zo goed. Je komt beter en sneller tot verdieping en creativiteit als je los bent van je dagelijkse omstandigheden. In dit deel van Spanje is het aangenaam vertoeven, ook in de winter. Bovendien is de reis naar Spanje dagelijks goed en goedkoop te plannen.

P