Ruud Backus

Ruud Backus is oprichter en eigenaar van ProSpirit.
“Coachtrajecten duren bij mij een stuk korter dan gemiddeld (Benchmarkonderzoek NOBCO, 2020). Dat komt door mijn kernachtige manier van werken. Ik werk graag intens, direct, open en met oog voor de menselijke waarden en emoties. Ik hou van verdieping en bezieling maar wel concreet en met beide benen op de grond”

De kwaliteiten die ik inbreng, zijn:
Hoogbegaafd denkniveau
Hoogsensitief in het kwadraat
Sterk intuïtief,
Veel ervaring
Daarnaast zijn gevoel voor humor, warme belangstelling en goede communicatieve eigenschappen kwaliteiten die cliënten mij teruggeven.

Met grote dankbaarheid en gepaste bescheidenheid, geef ik hieronder een aantal cliëntreacties weer:

Ruud is in staat snel te schakelen, helder te structureren, intuïtief te werken en vanuit een breed perspectief te kijken. Hij werkt minder vanuit een methode of protocol en dat maakt hem zo effectief en onderscheidend. Hij is een snelle denker en doener

Jij weet echt waar je het over hebt, bent duidelijk, scherp maar opbouwend in je communicatie, overtuigd en hebt veel kennis en ervaring die je weet over te brengen.
Je weet goed aan te sluiten bij de hulpvraag. Tevens ben je toegankelijk en klantgericht.
Ik heb snel met je kunnen schakelen wat erg prettig was.

De kennismaking met jou verliep direct prettig. Ik vind jou een prettig persoon in het contact. Je weet waar je voor staat en weet je kennis en ervaring op dusdanige manier over te brengen dat je je profileert zonder arrogant te zijn in je kennis en kunde.

Ruud maakt waar wat hij belooft: hij leerde me om meer vanuit intuïtie en gevoel te werken in plaats vanuit het rationele denken, een manier die beter bij me past. Het meest waardeer ik dat hij me steeds heeft aangemoedigd de dingen op mijn eigen manier en in mijn eigen tempo te doen. Resultaat is dat ik nu met veel meer energie en veel meer plezier werk dan voorheen.

Ik ben bekend met coaching. Waarin jij je onderscheidt van anderen is dat jij de vinger op de zere plek durft te leggen. Het geeft duidelijkheid. Daarnaast kom je met concrete handvatten, ik heb echt iets bij jou gehaald. De oefeningen hebben veel gebracht in de afstemming op mijzelf en de ander. Een waardevol goed!

Ten eerste luister je naar het hele verhaal, zonder hierin snel te willen oordelen of zelf in te vullen. Daarnaast vind ik het waardevol dat jij dat wat je hoort, in jouw eigen woorden ‘spiegelt’; wat niet alleen laat weten dat je mij begrijpt, maar mij ook helpt een ander inzicht te krijgen. Jouw rustige karakter helpt daar altijd bij. In gesprekken ben je altijd volledig in het ‘hier en nu’, waarmee je mij in staat stelt om het meest mogelijke uit een gesprek/sessie te halen.

Ruud Backus is een deskundig en betrokken coach. Een coach die goed luistert en tegelijkertijd meer ziet en voelt dan wat ik onder woorden breng. Hij creëert op professionele wijze een veilige omgeving waarin ik echt mezelf durf te laten zien. Ruud heeft een heerlijk gevoel voor humor, is eerlijk, ruimdenkend en niets is vreemd of onbespreekbaar

Een scherp waarnemer en een doortastende coach, die verrassend snel resultaat bereikt, zo ken ik Ruud. Binnen enkele gesprekken kwam ik tot inzichten die me echt verder hebben gebracht. Wat ik daarbij heb gewaardeerd, is dat Ruud ook zijn interpretaties en indrukken niet voor zich houdt maar juist deelt. Zo ontstaan er waardevolle gesprekken, die bovendien ontspannen en vertrouwd verlopen.

Het komt hier op neer: Ruud heeft het mogelijk gemaakt mijn dromen te verwezenlijken. Dat is meer dan je van vele van zijn collega-coaches kunt verlangen en zeggen. Ruud flikte het ‘m wel en verdient voor zijn inzet, menselijke warmte en de moeiteloze persoonlijke klik die hij maakt een zeer grote pluim. Hij maakte persoonlijk het verschil. Hoog ingezet, het maximale eruit gehaald. Dat is Ruud!

De coaching van Ruud heeft voor mij een bijzondere meerwaarde gehad boven andere coaching -en therapiesessies die ik in mijn leven al eerder heb gevolgd.
Zijn specialisme is zijn heldere waarnemend vermogen. Daardoor wist Ruud bij mij precies de kern te raken. Het effect was dat ik me erg gezien heb gevoeld en dat ik ook ineens begreep hoe ik mijn mechanisme werkt. Ruud leerde mij hoe ik op een ontspannen manier dichtbij mijzelf kon blijven in het contact met anderen en in situaties die lastig zijn. Toen ik naar huis reed merkte ik dat alle spieren in mijn lichaam zich steeds meer gingen ontspannen. Het was een bijzondere ervaring en ik ben Ruud hiervoor dankbaar, want het werkt nog steeds door..”

Ruud heeft mij geholpen om met beide benen op de grond te gaan staan en bij mezelf te blijven. Hierbij is hij op zoek gegaan naar praktijkvoorbeelden die op mij en mijn werk van toepassing waren. Deze werkwijze heeft mij ontzettend geholpen en ik ben nu zekerder in mijn werk en in mijn zijn.

Ruud weet precies waar je je bevindt, hoe de energie aanvoelt voor beide partijen en wat dat met beide partijen doet. Om effectief met je omgeving om te kunnen gaan is het erg handig om te weten hoe je de relatie met jouw omgeving kunt optimaliseren. Ruud kan je daar fantastisch goed bij helpen en voelt alles haarfijn aan.
Ik heb er veel aan gehad.’

Ik heb Ruud leren kennen als een doortastende coach die snel tot de essentie komt en je concrete handvatten geeft om in de praktijk mee te werken. In een paar sessies vielen een aantal puzzelstukje in elkaar en kan ik nu veel beter omgaan met die situaties waarin ik eerder vastliep.